Share:

Chituirea gresiei și faianței sunt operațiuni simple, vei spune. Cu alte cuvinte, nu e mare filozofie la mijoc, oricine poate să le facă și statistic vorbind este una dintre cele mai frecvente operațiuni în lucrările de amenajări interioare. Adevărat, dar chituirea este acea operație aparent simplistă, acel detaliu fără de care imaginea de ansamblu… nu mai e de ansamblu.

Chituirea are în primul rând rolul de a sigila spațiile dintre plăcile ceramice, indiferent dacă acestea sunt porțelanate și/sau rectificate, și, secundar, are un rol estetic. O chituire realizată corect contribuie la imaginea unui spațiu armonios, elegant.

Dacă un lucru merită făcut, merită făcut bine.

Proverb

Așadar chituiește corect și ușor cu setul Projoint Profesional de la Mondelin pentru chituirea rosturilor. Acesta te ajută să lucrezi ușor și repede și care îți garantează că obții un rezultat de calitate.

Aplicarea chitului de rosturi este etapa care urmează după finalizarea placării cu gresie și faianță. Este operația finală, acel retuș care personalizează suprafața și care protejează de apă. După ce ai ales un chit de rosturi adecvat încăperii în care lucrezi, adaptat nuanței gresiei și/ sau faianței, amestecă pulberea cu apă pentru a obține pasta cu care vei chitui.

Aici întră în scenă setul Projoint Profesional. Acesta conține tot ce îți trebuie pentru chituire și curățare: 2 gletiere – una pentru aplicare și alta pentru curățare, un cărucior pe roți, cu o capacitate utilă de 13 l, un ansamblu detașabil cu 3 role pentru stoarcere și un grilaj tip fagure pentru curățare.

setul Projoint Professional de la Mondelin pentru chituirea rosturilor

Pasul 1

Aplică chitul cu gletiera pentru chituire. Aceasta gletieră monobloc pentru rosturi (cod 152710) are talpă de cauciuc moale de 8 mm și te ajută să întinzi uniform chitul, prin apăsare, pe toată suprafața. Are o dimensiune de 29 x 14 cm și un mâner ergonomic cu care să lucrezi confortabil.  

Pasul 2

Așteaptă 10-15 minute sau cât este nevoie, astfel încât chitul să se usuce. Îți poți lua o pauză de cafea sau de ce vrei tu😊.

Pasul 3

Începe curățarea suprafeței peste care ai aplicat chitul folosind gletiera monobloc pentru curățare rosturi, cu talpă din burete, de 40 mm grosime (cod 152730). Nu insista sau nu apăsa prea tare asupra rosturilor. Folosește mișcări circulare și curăță des buretele gletierei. Este important ca acesta să fie curat, deci clătește-l în apă și stoarce-l frecvent. Găleata Projoint este special gândită cu grilaj în interior din două motive: pentru a evita formarea valurilor când muți galeata și pentru ca să poți clăti mai bine buretele. De asemenea, pentru stoarcere, folosește rolele detașabile, care lasă ca apa să se scrugă tot în interiorul găleții, nu pe afară.

Simplu, nu-i așa?

Un detaliu important: cele 4 roți multidirecționale ale găleții sunt prevăzute cu sistem de blocare, pentru a menține stabilă tava într-un plan înclinat. Iar asta este o dovadă în plus că setul Projoint Profesional de la Mondelin are toate atuurile pentru a deveni un produs indispensabil în trusa ta de scule profesionale.