Share:

Statul în genunchi este dificil și dureros. Lucrul în mod repetat în genunchi este și mai nefiresc și poate deveni periculos pentru sănătatea genunchilor, fără protecțiile profesionale potrivite. Standardul NF EN 14404 descrie în mod specific care sunt cerințele pentru fabricarea și utilizarea genunchierelor profesionale pentru munca care presupune statul în genunchi: cerințele pentru fabricare, metodele de testare și nivelurile de performanță care trebuie îndeplinite.

Articulația genunchiului și bolile profesionale

Articulația genunchiului este cea mai complexă articulație din corpul uman. Genunchiul ajunge la performanțe de top: cu fiecare pas, trebuie să amortizeze o greutate de 3 ori mai mare decât greutatea persoanei, iar cu fiecare treaptă urcată, valoarea crește de 5 ori. În cazul unei persoane de 70 de kg, sarcina pe articulația genunchiului ajunge la 350 de kg. Fără protecții pentru genunchi, lucrătorii resimt adesea durere sau disconfort sau pot suferi răni imediate din cauza suprafețelor dure, a pietrelor mici și a obiectelor tăioase.

Când procesul de muncă implică nu doar lucrul în picioare (uneori și 20. 000 de pași pe zi), dar și urcarea/ coborârea scărilor sau îngenunchierea repetată, presiunea asupra genunchilor este foarte mare, intervine uzura acestora și apar bolile profesionale (artrita, bursita prepatelară, dar și tăieturi și abraziuni care provoacă o rană a pielii și duc la infecție).

  • Artrita – degenerarea cartilajului articular – este adesea asociată cu stresul articular cauzat de ridicări repetate grele, leziuni de impact și presiune continuă asupra genunchilor cauzată de statul în genunchi.
  • Bursita prepatelară – apare preponderent din cauza suprasolicitării genunchiului, în urma unei activități prelungite în poziția de stat în genunchi (literatura anglo-saxonă o denumește clergyman sau housemaid’s knee).

Echipamentele de tipul genunchierelor profesionale cu gel, marca Mondelin preîntâmpină îmbolnăvirile profesionale în cazul constructorilor, instalatorilor, dulgherilor, montatorilor de pardoseli, gresie și faianță, dar și celor care fac orice activitate fizică care impune ca aceștia să îngenuncheze frecvent sau pentru perioade îndelungate.

Mondelin Genunchiere 1

Este important ca protecțiile pentru genunchi să nu compromită drenajul venos la nivelul piciorului în timp ce lucrătorii stau în genunchi sau în picioare. De aceea, este recomandat ca la intervale frecvente în timp, cei care poartă genunchiere să își schimbe poziția și să se ridice în picioare pentru a restabili circulația normală a sângelui.

7 caracteristici ale genunchierelor Mondelin, care țin durerea la distanță:

1. Conforme cu standardele internaționale pentru prevenirea bolilor profesionale.
Genunchierele Mondelin sunt genunchiere profesionale, certificate în conformitate cu standardul NF EN 14404: 2004 Tip 1, recomandate pentru protecția protecția genunchilor, pentru toate lucrările care implică statul în genunchi.

Genunchiere Mondelin

2. Capacitate crescută de absorbție a șocurilor
Genunchierele Mondelin sunt realizate pentru utilizare intensivă și atenuează șocurile asupra articulațiilor. Au suprafață pătrată mare, umplută cu gel tehnic de înaltă calitate injectat în formă de fagure, care distribuie uniform greutatea. Prin urmare, ligamentele și tendoanele sunt protejate de presiunea excesivă, iar oboseala se diminuează.


3. Să îți ofere stabilitate în timpul lucrului
Când stai concentrat pentru ca lucrarea să iasă la standardele de calitate pe care le dorește clientul tău, ultimul lucru de care ai nevoie este să îți pierzi echilibrul sau să stai încordat. Genunchierele Mondelin au o carcasa exterioară din elastomer izolat, suficient de mare încât să ofere protecție și o stabilitate excelentă.

Genunchiere Mondelin 2


4. Rezistență
Este foarte important ca genunchierele să aibă o durată mare de utilizare și să fie rezistente la uzura normală. La genunchierele Mondelin, inclusiv partea din material textil este foarte rezistentă – este fabricată din denier 1680 – material textil cu densitate mare.


5. Aderență și flexibilitate

Confortul din timpul utilizării trebuie să fie dublat de stabilitate și adaptare la condițiile de lucru. Crampoanele cu lame independente ale genunchierelor Mondelin nu alunecă, au aderență foarte bună, se adaptează mișcărilor pe teren și oferă stabilitate în zone denivelate, neuniforme.

Genunchiere Mondelin


6. Să te ajute să lucrezi curat
Nimic nu este mai deranjat pentru beneficiarul lucrării decât urmele sau micile imperfecțiuni pe care uneltele folosite de meșteri le pot lăsa pe suprafețe. Genunchierele Mondelin sun prevăzute cu știfturi transparente care nu lasă urme pe plăci, aspect esențial pentru finalitatea lucrării.


7. Adaptabile conformației și ușor de echipat
Suntem diferiți, de aceea este important ca un echipament de protecție să se poată adapta conformației noastre. Genunchierele Mondelin se prind și se desprind cu o singură mână, iar sistemul de prindere este foarte prietenos, cu cleme elastice, nu cu arici; nu zgârie pielea sau echipamentul de lucru.

Genunchiere Mondelin  spate

Genunchierele profesionale cu gel de la Mondelin sunt recomandate și persoanelor care, din cauza lucrului în genunchi, au dezoltat deja leziuni ale cartilajelor. Astfel este preîntâmpinată agravarea acestora, iar procesul este încetinit. Este foarte ușor să ne păstrăm sănătatea și o viață îndelungată fără dureri, cu un minim de atenție pentru noi și pentru echipele noastre cu care lucrăm zi de zi.

Similar Posts